WhatsApp’ın Yerini Alacak 10 Uygulama | you died Mark

İnstagram, facebook,whatsapp gibi sosyal medya platformlarının sahibi “Mark Zuckerberg” geçtiğimiz günlerde WhatsApp gizlilik sözleşmesini değiştirerek tüm Whatsapp kullanıcılarına yeni bir bildiri gönderdi.Bu bildirinin içerisinde kısaca bu sözleşme maddeleri gözümüze çarpıyor.Hemde bildiğimiz tokat çarpması değil hani, bildiğimiz balyozlan vuruyor bize.. 🙂

Dünya’da tek WhatsApp mı var ulan!! diyeceğiniz ve bir anda hesabınızı silip, uygulamayı kaldıracağınız daha sonra da alternatif programları deneyeceğiniz listeyi sizler için hazırladım..!

WhatsApp, gizliliğinize önem verir. WhatsApp’ın Gizlilik İlkesi kapsamında mesajlar da dahil olmak üzere bilgilerle ilgili uygulamalarımız (sizden aldığımız ve topladığımız bilgi türleri ve bu bilgileri nasıl kullanıp paylaştığımız da dahil) açıklanmaktadır. Gizlilik İlkemizde belirtildiği gibi bilgilerinizin toplanması, kullanılması, işlenmesi ve paylaşılması dahil olmak üzere verilerle ilgili uygulamalarımızı kabul etmenin yanı sıra Hizmetlerimizi kullandığınız yerden bağımsız olarak bilgilerinizin Amerika Birleşik Devletleri’ne ve dünya çapında sahip olduğumuz veya kullandığımız tesislerin, hizmet sağlayıcıların veya ortakların bulunduğu diğer ülkelere aktarılmasını ve buralarda işlenmesini de kabul edersiniz. Bilgilerinizin depolandığı veya işlendiği ülkenin yasa, mevzuat ve standartlarının kendi ülkenizdekilerden farklı olabileceğini kabul edersiniz.
  1. Telegram
  2. Discord
  3. Viber (Aslında 3.sırada antox vardı fakat onu kaldırdım, Çünkü : Bknz | resim name: antox-fail‘e bakınız :))
  4. Signal
  5. Google Hangouts
  6. ICQ
  7. Bip (turkish)
  8. Element
  9. Threema
  10. WeChat
resim: Antox Fail 😀

Şimdi gelin sırayla inceleyelim..

1.Telegram

Bu listedeki birçok uygulama gibi, Telegram da tüm iletişim için uçtan uca şifreleme sunduğu gibi ayrı zamanda ücretsizdir.Ayrıca, 200.000’e kadar kullanıcıyla bir sohbette metin ve medya mesajları gönderebilirsiniz.Telegram, diğer uygulamalardan daha hızlı mesaj göndermeye izin veren bulut tabanlı teknolojiyi kullandığını iddia ediyor.Telegram türkçe dil destekli ücretsiz ve açık kaynaklı bir sosyal bir iletişim platformdur.Ayrıca telegram’da anket paylaşabilir, sayfa veya grup kurabilir,dosya müzik gönderebilir, anlık konumunuzu paylaşabilir ve anket oluşturabilirsiniz.

 

Eksi tarafı:
1.) grup (topluluk) içerisinde özgür bir canlı yayın eklentisinin olmaması.Ki, zaten bu whatsapp’da bile yok..Ama ileride Telegram’a gelmesini umut ediyorum..
2.) Görüntülü konuşurken masaüstüne küçülmemesi de-avantaj bir durum..
🙂

3.) WhatsApp veya Signal gibi uçtan uca mesajları şifreleme özelliği bulunmuyor.Bu da herhangi bir saldırı sonucunda mesajlarınızın göreneceği anlamına gelmektedir.

Artı tarafı :

1.) Grup kurmak ve gruplarda anket oluşturabilmek.

2.) Görüntü kalitesi ve sesin iyi olması.

3.) Gönderdiğiniz yazıları düzenleyebilmeniz. 🙂

4.) Telefon numaranızı gizleyebilmeniz.

5.) Birden fazla hesap ekleme, eğer çift sim kullanıyor yada bir sunucuda telegramı kullanıyoranız birden fazla hesap ekleyebilirsiniz.(Bu birden fazla iş sahibi ve diğer tüzel kişilere avantaj sağlayacağını umuyorum.)

6.) Anket olıuşturma ve anket sabitleme

Platform: Android, iOS, Windows Phone, Windows masaüstü, Linux (hem 32 hem de 64 bit), macOS ve ayrıca bir web sürümü ile hizmet vermektedir..

Devam.. 🙂

2. Discord

Genellikle oyun severlerin tercih ettiği mesajlaşma platformu Discord, son zamanların en popüler uygulamalarından biri, sesli bir iletişim uygulamasıdır.İnternet üzerinden tanıdığınız kişilerle iletişim kurmanızı sağlayan uygulama tamamen ücretsiz.Üstelik birden çok kişiyle iletişim kurulmasına imkan sağlayan Discord, özellikle online oyun oynayanlar tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor.Aynı anda birden fazla kişiyle görüşmek isteyenlerin kullandığı uygulama, internet bağlantısı sorunu olmadığı sürece hızlı ve yüksek ses kalitesinde iletişim sağlarken ayrı zamanda insan seslerini ön plana çıkararak arka plandaki sesleri azaltıp absorve ediyor ederek sağlıklı bir iletişimin kurulmasını sağlıyor.

En önemlisi Discord,tüm ağ trafiğinizi Discord sunucuları üzerinden yönlendirmek, metin, ses veya video kullanıyor olsanızda IP adresinizin asla sızdırılmamasını sağladığı gibi kimsenin IP adresinizi bulmasını ve size karşı bir DDoS saldırısı başlatmasını engeller.Medya sunucuları üzerinden ses / masaüstü görüntü yansıtma, denetleme gibi başka avantajlarda sunar.Örneğin, yöneticiler rahatsız edici katılımcılar için sesi / videoyu devre dışı bırakabilir.

1. Çevirimiçi durumunu “Boşta” olarak değiştirmek

Özellikle oyun oynarken, mesajların dikkatinizi dağıtmasını istemiyorsanız Discord’un durum ayarları, size uygun seçenekler sunuyor:

  • Çevrimiçi
  • Boşta
  • Rahatsız Etmeyin
  • Görünmez

Çevrimiçi durum ayarını tabi ki açıklamaya gerek yok. Ancak Discord’daki Boşta (idle) durumu kullanıcılar tarafından bazen anlaşılamayabiliyor. Discord’da belli bir süre herhangi bir işlem yapmadığın zaman otomatikman Boşta olarak görünüyorsunuz. Bu durum ayarını, oyun oynarken, durum güncellemenize AFK yazmış gibi düşünebilirsiniz.

2. Discord’da durum ikonları: Hangi ikon ne anlama geliyor?

Durum ayarlarının yanı sıra Discord kullanıcıları durumlarını göstermek için 5 farklı durum ikonundan faydalanabiliyor. Profil resminin yanında yer alan durum ikonları şöyle:

  • Yeşil
  • Sarı
  • Kırmızı
  • Mor
  • Gri

Yeşil, Sarı ve Kırmızı tahmin edebileceğiniz gibi sırasıyla; Çevrimiçi, Boşta ve Rahatsız Etmeyin durumlarını simgeliyor. Bilgisayarınızı kullanmadığınızda profilinizde otomatik olarak sarı rengin belireceğini tekrarlayalım.

Mor ise Yayında olduğunuzu gösterirken, Gri kullanıcının çevrimdışı anlamına geliyor. Gri’de herhangi bir nokta belirmiyor ancak gri renkte bir kullanıcı adı ve profil resmi ile karşılaşıyorsunuz.

3. Discord sunucuları: nedir, ne işe yarar?

Discord sunucularını geniş imkanlara sahip mesajlaşma grupları olarak tanımlayabiliriz. Sadece davet edilerek katılabildiğiniz sunucular, arkadaş grupları gibi küçük çapta olabileceği gibi, topluluk gibi geniş kitlelere de hitap edebilir.

Çok fazla uygulama detayına inmeyerek konuya, Devamm.. 🙂

Platform: Windows, Android, Mac, iOS

Devam..

3.Viber

Yukarıda görmüş olduğunuz gibi video arama,sesli arama,grup sohbet,gif, stiker,telefon ve bilgisayara kurulumu destekliyor.Buraya kadar efsane olduğunu ve whatsApp’tan farksız olduğunu söyleyebilirim, pardon aslında farksız değil fazlası olduğunu söylesem nasıl tepki verirsiniz ? Ohoaağğğ filen dersiniz değil mi ? Nasıl tepki verdiğinizin önemi yok aslında şimdi gelin Viber ile whatsApp arasında ki uçurum farkına bakalım. 🙂

Ayrıca bu makalemden de WHATSAPP ve VİBER farkını anlamak için yazımı okuyabilirsiniz. 🙂

Platformlar ;

4. SİGNAL

Elon Musk’da Eyy MARK sen kimsin ? diyerek whatsapp hesabını silip kaldırmasının ardından twitter hesabı üzerinden SİGNAL uygulamasını  önerdi.Eğer bu adam bu uygulamayı önerdi diyorsanız bir bildiği var diyebilirsiniz.Bence de öyle.. Çünkü WhatsApp yazılımına fark atan uygulamalardan bir taneside SİGNAL uygulaması. 🙂

Meali | Yani diyor ki ; “Facebook istediği uygulamasını reklam yapmakta çok rahat ancak, bizi destekleyen insanlar bizleri en iyi şekilde reklamsız olarak yukarı çıkaracaktır.Çünkü Signal’de asla reklam olmayacak, çünkü verileriniz bizim değil, sizin ellerinizde..” diyerek son noktayı koyuyor ve ekliyor ; Şuan da rekor kırdık, bu yüzden kodlarımız ve sunucularımızda bazı iyileştirmeler yaptık, artık rahat bir şekilde iletişim kurabilecek ve bu keyfin tadına varacaksınız.. (Çok süslü çevirsemde aslında kesinlikle yermek için değildi.” 🙂

Her neyse şimdi Signal bize ne veriyormuş ona bakalım.. 🙂

Signal bize bildiğiniz üzere TextSecure altyapısını kullanarak mesajlarda şifreleme özelliği sunuyor.Görüntülü ve arama desteği bulunuyor,

Yinede Signal uygulamasını yakından tanımak ve öğrenmek istiyosanız bu makalemi inceleyip okuyabilirsiniz. 🙂

Devam…

5. Google Hangouts

Google Hangouts, mükemmel bir Whatsapp alternatifi olabilir.Gmail hesabı olan tüm arkadaşlarınızla bağlantı kurabilir ve sohbet edebilirsiniz. Bir akıllı telefonda mesaj göndermek için ayrı bir uygulamadır veya Gmail’de kullanabilirsiniz. Ancak, Gmail hesabı olmayan arkadaşlarınızla sohbet etmek için kullanamazsınız. Bu uygulama ile grup sohbetleri oluşturabilir, dosya gönderebilir ve metin mesajlarında arama yapabilirsiniz.

Platform: iOS, Android, Windows Phone, Mac,

Download : iPhone | Android

Devam..

6 .ICQ

ICQ uygulaması görüntülü ve sesli görüşmenin sunduğu avantaj yanı sıra uçtan uca şifreleme özelliğini vurgulayarak birden görüntülü grup görüşmelerini olanak sağlıyor.Tek avantaları bunlarda değil üstelik, grup kurabilir ve anket oluşturabilir ve gönderdiğiniz yazıları tekrar düzenleyebilirsiniz.Ayrıca sesli mesaj gönderme özelliği ve durum özelliğinin yazı sıra telsiz bas-konuş özelliği sunuyor.Bas konuş ve çoklu görünlü görüşme özellikleri ön planda çıkanlar arasında yerini alıyor.Bahsetmeden geçemeyeceğim tüm cihazlarda senkonize özelliği ile her cihazda kullanabilmeniz.Açıkçası bu da telegram,signal,vb gibi uygulamaları sollayarak ön plana geçiyor diyebiliriz. 🙂

Platform : Windows,Android,Mac OS, İOS, Web Arayüz

Download : Tüm Platformlar

7. BİP

Özellikle türklerin olduğu ve tercih ettiği uygulama çok konuşalanlar arasında yerini alıyor.Her ne kadar kullanıcı sayısı az olsa da bir çok insanımız bu uygulamayı kullanmayı tercih ediyor.Nedeni ise yerli olmasından kaynaklanıyor.Bip’de ise 10 kişiye kadar HD görüntülü görüşme, bas-konuş,para transferi,yerel gifler,keşfet, aci durum butonu, otomatik silinen mesaj gibi birçok özelliği içinde barındırıyor.

Platform : Windows, Mac OS, App Store, Google Play, App Gallery

Download : Tüm Platformlar

Devam..

8. Element

Riot, iletişimi ve işbirliğini geliştirmek için tasarlanmış evrensel bir güvenli sohbet uygulamasıdır. Riot ile istediğiniz herhangi bir konu etrafında odalar düzenleyebilir, dosya paylaşabilir, sohbet edebilir, widget ekleyebilir ve video görüşmeleri yapabilir veya konferanslar düzenleyebilirsiniz. Matrix üzerine kurulu açık kaynaklı bir uygulama olarak, kendi verilerinizi kendi sunucunuzda barındırarak kontrol altına alabilirsiniz.

Platform: Web, iOS, Android, Mac OS, Windows

Download : iPhone | Android

Devam..

9. Threema

Threema, Whatsapp’a benzer bir arayüze sahip cep telefonları için başka bir sohbet uygulamasıdır. Sohbette resimler, kısa mesajlar ve GPS konumu gönderebilirsiniz. Ayrıca, Threema kullanıcılarını kolayca bulabilmeniz için tüm kişi listenizi senkronize eder. Geliştiricilerin bile uygulamadaki mesajları okumasının bir yolu yoktur; bu, tüm sohbet geçmişinizin sonsuza kadar korunduğu ve kilitlendiği anlamına gelir.

Platform: Windows, Android, Linux, Mac, iOS 

Download : iPhone | Android

Devam..

10.WeChat

WeChat, Çin’de popüler bir sohbet uygulamasıdır.Whatsapp’a nasıl kaydolduğunuza benzer şekilde, telefon numaranızı ve doğrulama kodunu kullanmanız gerekir. WeChat kullanan kişileri bulmak için e-postanıza veya Facebook’a bağlanın. Ayrıca dosyaları, konumu paylaşmanıza, ücretsiz olarak görüntülü ve sesli aramalar yapmanıza veya mesaj göndermenize olanak tanır.

Platform: iOS, Android, Windows, Mac OS, Web 

Download : iPhone | Android

Başka bir makalede görüşmek üzere, sağlıkla kalın.. 🙂

Bu Yazıyı Paylaşın
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüleyin
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x